Sisak, Mahovo-U lovu u LD ”Prepelica” Mahovo nisam bio već neko vrijeme. Bar za ovu sezonu , nekako su u stranu stavljeni lovovi na fazansku divljači i zeca. Razlog su bili i neprikladni vremenski uvjeti, kiša koja je gotovo svaki lovni dan ove plodne ravnice pretvarala u ljepljivo blato u kojem se teško kretati a gotovo nemoguće loviti sitnu divljač . Budući da se ipak radi prvenstveno o zadovoljstvu lova, a ne radnoj obvezi, ti lovovi su, bar za mene preseljeni za slijedeću sezonu, a do tada ostaju prigonski lovovi na divlje svinje i štetočine, svakako kulminacija sezone.

Naravno za lovište koje je orijentirano pretežno na lov sa visokih čeka i gdje se na prste jedne ruke mogu nabrojati šumarci

u kojima se divlja svinja može zadržati, svaki uspješni lov ovdje je i uspjeh organizatora. Nakon vrlo uspješnog predblagdanskog lova gdje je zabilježen i zavidan uspjeh, održan je i tradicionalan lov na Sveta tri kralja.

Samom lovu , ovaj puta bez gostiju, odazvao se ipak respektabilni broj domaćih lovaca ,njih gotovo četrdeset.

Sretan blagdan okupljenima je zaželio predsjednik udruge Mario Šarec, dok su lovnici Hrvoje Crneković i Ivan Dobrenić preuzeli organizaciju lova. Kratka vožnja ledom okovanom Posavinom , ovaj puta bez neizostavnog blata i dolazak na dobro poznate lokacije. Dan hladan, ali i zimski vrlo ugodan, bez ledenog sjeverca koji je tih dana bio neizostavni dio svakog lova .

Uredno poslagan štant uz odteretne kanale, prigon koji je dobro odradio svoj posao, dobro raspoloženi psi, ali nekog značajnijeg rezulata nije bilo.

Lov je završio za dva sata, ipak potvrđen odstrijelom jedne divlje svinje. Uslijedio je lovački gablec pored lovačke kuće, ali uz lovačku vatru i jedan uobičajeni lovni dan u LD ”Prepelica” Mahovo je završio kao lijepo provedeni blagdanski dan uz ugodno društvo, nadomak kućnog praga.

Boris Savić