Petrinja, Kraljevčani-Zaredala su prigodna otvorenja lovne sezone na divlju svinju.

Svake godine ovaj lov uspješno organizira i lovačka udruga ”Lještarka” Jabukovac, a ovogodišnji nije bio iznimka.

Okupljanje lovaca , zajedno sa brojnim gostima, mahom lovaca iz susjednih lovišta, bila je prilika za predaju zahvalnica udruge zaslužnim članovima i lovcima koji su pomogli udruzi u proteklom razdoblju.

Svim lovcima, dobitnicima zahvalio se predsjednik udruge Joso Lauš, dok su same zahvalnice uručili lovnik Josip Kupina te tajnik Velzar Milovanović.

Jutro se je brzo pretvorilo iz prohladnog u ugodno toplo, i uslijedio je odlazak na lovnu lokaciju, koja je i ovaj put bila na istom mjestu, tj , kod sela Jošavica.

Za početak lovne sezone sve je bilo idealno, raspoloženi psi, lijepo vrijeme( i jutarnja rosa je ubrzo nestala), bez vjetra, ali nažalost vegetacija je jednostavno još pregusta za bilo kakav ozbiljniji rezultat.

Ipak ,da otvorenje lova prođe na pravi lovački način potvrdilo je nekoliko odstreljnih divljih svinja.

U skladu sa pravim lovačkim običajima tijekom odavanja počasti divljači, uručene su i grančice sretnim lovcima. Zahvala svim učesnicima lova na uzornom ponašanju idiscipliniranosti te poziv na zajednički objed , bila je prilika da se i službeno stavi u funkciju lijepa, netom izgrađena, nadstrešnica.

Boris Savić