Sisak,Sela- Sezona je konačno počela. Za ovogodišnje otvorenje lova na fazane  poziv je stigao iz LU ”Kuna ” Sela, uz obećanje da se ovaj put imaju ”pohvaliti” i sa nekoliko dobrih novosti.

Teško Pokupsko maglovito jutro, kao po tradiciji dočekuje nas na početku sezone, ali ovaj put na novoj lokaciji. Naime, nakon višegodišnjeg stagniranja rada udruge, koje je počelo gubitkom najljepšeg dijela lovišta, a u kojem se i danas nalazi impozantna lovačka kuća, vlasništvo udruge, jedan od najstarijih objekata ovakve vrste, u vlasništvu same udruge. I tako je nekoliko godina vladala pomalo suluda situacija, gdje su lovci morali putovati kroz tri tuđa lovišta da bi održali počast divljači ili lovačku feštu u svom objektu. Kako mi je odmah ujutro rekao predsjednik udruge Igor Martinić, još u svibnju ove godine, odlučili su se na kupovinu derutnog i nedovršenog objekta, na samom rubu u prigradskog sisačkom naselju Odri, koje se nalazi gotovo na idealnom mjestu u odnosu na lovište i blizinu grada.

Radi se o sada već zatvorenom objektu nekoliko kilometara od centra Siska, koji polako počinje i služiti svrsi . Objekt je korisne površine 100-tinjak kvadrata i gotovo 1000 kvadrata okućnice tj. budućeg velikog parkirališta, dovoljnog za potrebe udruge. Bitno je naglasiti da je ovaj objekt kupljenim sredstvima članova i jednom donacijom, a naravno uređuje se sa radom članova. I to nije sve. Nakon početnog velikog osipanja članstva (udrugu je u prvi mah napustilo gotovo 40 članova) zbog gore pobrojanih problema, udruga se ne samo stabilizirala, nego sa 118 matičnih članova trenutno se ubraje među 3-4 najbrojnije udruge Sisačko-moslavačke županije i za sada ne prima nove članove.

Naravno, sve je ovo bio samo uvod u početak lova na sitnu divljač, prvenstveno fazane i štetočine. Za lov je odabran također zanimljiv dio lovišta-”Rakovo” , potpuno ravna površina omeđena sa tri strane rijekom Kupom i naslonjena na sam Grad Sisak.

Nakon obaveznog bogatog doručka ,uslijedilo je okupljanje lovaca, pozdravna riječ predsjednika, napuci i sigurnosna upozorenja lovnika Igora Andrejića.

Odlazak u lovište i magla se polako diže. Teren nije previše zahtjevan, tako da se lov polako pretvara u ugodnu šetnju, popraćenu čestim pucnjevima i i ponekim odstrijelom, uz ugodne razgovore sa prijateljima sa kojima se ne viđam prečesto.

Lov završava nakon nekoliko sati, a uslijedio je lovački ručak u starom objektu, koji usprkos prolasku kroz 3 tuđa lovišta, i dalje stoji kao spomenik, u najmanju ruku čudnih, nelogičnih i po riječima većine lovaca nepravednih postupaka nadležnih državnih institucija.

Boris Savić