Sisak-Lijep početak jeseni i polako počinju događaji koji većina lovaca sa nestrpljenjem očekuje, prigonski lovovi na divlje svinje i grupni lovovi na sitnu divljač, ovdje prvenstveno mislimo na fazana i zeca.

Prelijepo sunčano jutro dalo je još jedan dodatak otvorenju lova na fazane, zeca i naravno štetočine i predatore u , s pravom možemo reći, gradskom lovačkom društvu ”Stari Gaj” Sisak.

Ležerno okupljanje , koje se dogovorilo u kasno jutro, i broj lovaca što domaćih što gostiju staje na 40-tak, lijepa brojka za početak sezone kolektivnih lovova.

Postrojavanje je bila i prilika da se zaslužnim članovima uruče i odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza.

Tako su nakon pozdravne riječi i obrazloženja odlikovanja, Ivan Barić predsjednik ddruge i Marijan Pešun tajnik, uručili odlikovanja i to: odlikovanje I. reda Ivici Knežiću, odlikovanja II. reda Draženu Vujiću i Slavku Prici, odlikovanja III. reda Branislavu Koljaji, Ivici Španoviću i Alenu Crnkoviću.

Uslijedilo je upoznavanje sa današnjim lovnim dijelom. Radi se o prilično velikom ali zatvorenom dijelu poljskog lovišta udruge koje je sa jedne strane omeđeno prigradskim naseljem, druge južnim industrijskim kompleksom, te rijekom Savom, i na kraju šumom Stari Gaj po kojoj društvo i nosi ime.

Uvjeti su osim slabog vjetra bili gotovo idelani, prekrasan sunčan dan, bez suviše rose i mirom u poljima.

Fazana , posebno ženskih je viđeno i podignuti više nego dovoljno, slabiju realizaciju možemo pripisati početku sezone, ali svejedno lov se odvijao po svim dogovorenim pravilima i u skladu sa očekivanjima.

Završetak uz pozdrav divljači te podjelu divljačine bio je završetak službenog dijela ove lijepe lovne nedjelje. Naravno u skladu sa dobrim mjesnim običajima dan je završio u lovačkom domu uz gulaš, druženje i dogovor za slijedeću nedjelju.

Boris Savić