Petrinjci to jednostavno rade dobro. Bez obzira da li je otvorenje ili lov na divlje svinje ili fazane , zečeve, taj događaj je uvijek organiziran na zavidnoj visini.

Tako je proteklo i ovogodišnje otvorenje lova na fazane, zeca i predatore, koji je održan u nedjelju 13.10.2019. godine u LU ”Fazan” Petrinja

Već je jutarnje okupljanje , naravno uz doručak dobrodošlice, obećavalo dobar odaziv. Broj lovaca je stao na respektabilnoj brojci od 67 lovaca , što domaćih , što gostiju, uz prisustvo i lovnog inspektora Gorana Harambašića te Vlade Kirete predsjednika LS SMŽ ljubitelja ovakvih lovova. Pozdrav od predsjednika udruge Josipa Doleneca i lovnika Ivana Palaića i podjela u dvije lovne grupe, dobra odluka s obzirom na broj sudionika lova.

Pokret i vrijeme se polako pretvara u lijep, topao, sunčan dan. Dalje je sve lovačka priča koju je lakše pokazati na fotografijama. Nakon nekoliko sati okupljanje , povratak u lovačku kuću i nema vremena za odmor.

Domaćin odmah slaže divljač, evidentiraju se i pogotci i promašaji te odstreljena divljač, slijedi odmah pozdrav divljači te podjela divljačine i   s tim je lovni dio završen.

Nastavak je uslijedio u prostorijama lovačkog doma gdje je Vlado Kireta, predsjednik LS SMŽ uručio odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza i to lovačko odlikovanje I. reda Tomislavu Mrazovcu i Ivanu Palaiću, dok su odlikovanje II. reda primili Ivica Kihalić, Zlatko Abramović, Josip Dolenec, Branko Letica i Pavao Krpić. Svečani dio druženja iskorišten je i za podjelu iskaznica novim lovočuvarima.

Da sve prođe prema protokolu prije objeda molitvu je održao policijski kapelan don Ivo Borić.

Uslijedio je bogati ručak i lovačka zabava uz dobru muziku do večernjih sati, zaokruživši lijep, bogat i kompletan lovački dan.

Boris Savić