Sisak, Dužica- Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala je i lovačka udruga ”Vepar” Dužica.

Ova mala ali aktivna i dobro organizirana lovačka udruga obilježila je na ovaj način 3 godine gospodarenja vlastitim lovištem, nakon nevjerojatnih 20 godina bez lovišta. Danas LU ”Vepar” Dužica” gospodari sa manjim ali lijepim lovištem Letovanički lug III/102, površine cca 2800 hektara .

Svečanost je počela intoniranjem državne himne, te minutom šutnje svim lovcima koju su nas u međuvremenu napustili.

Skupštinu je otvorio uz pozdrav mnogobrojnim gostima Ivica Puškarić, predsjednik udruge. Kratki izvještaj o radu podnio je Darko Stuparić dopredsjednik i lovnik udruge, sa težištem na izgradnji lovno godpodarskih objekta. Ova udruga koja broji 36 članova, od toga 29 aktivnih, u 2 i pol godine napravila je mnoštvo novih lovno gospodarskih objekta prvenstveno 30 novih čeka itd.

Također, udruga je u najmu objekta koji je uredila a služi udruzi kao lovačka kuća, dok se kraju privodi i kupovina vlastitog objekta s kojim bi ovaj problem udruge bio rješen na duže razdoblje.

Na kraju svečanog dijela skupštine, Ivica Puškarić je podijelio zahvalnice pojednicima koji su tijekom u ovih nekoliko godina ostavili vidljiv trag u radu udruge,dok je  Vlado Kireta Predsjednik LS SMŽ je odlikovanim lovcima uručio odlikovanja Hrvatskog lovačkog savez

U ime lokalne zajednice lovcima se sa željama za uspješni nastavak rada obratio načelnik općine Lekenik Ivica Perović, a Vlado Kireta, uz čestitke domaćinima obećao i svu moguću pomoć u ime Saveza SMŽ te svoje osobno.

Uslijedio je neformalni dio skupštine uz lovačku večeru, dobru muziku u lijepom prostoru vatrogasnog doma Dužica.

Boris Savić