Sisak-Nakon prošlogodišnje jubilarne skupštine,  povodom 80. godišnjice postojanja, LD ”Stari Gaj” je održalo je i izbornu skupštinu u zadnjem vikendu ožujka.

Poziv na ovu vrlo važnu manifestaciju došao je mjesec dana unaprijed i pokazao ozbiljnost društva koje sa pravom nosi i epitet ”gradskog društa” Sisak.

Skupština je počela sa pozdravnom riječi , minutom šutnje, utvrđivanjem broja prisutnih sa pravom glasa i povrđivanjem dnevnog reda . Uslijedio je izještaj o radu koji je okupljenima prezentirao predsjednik društva Ivan Barić, istaknuvši neke od niza pojedinih aktivnosti, od povećanja broja električnih pastira na 20 uređaja koji su na zaduženjima kod poljoprivrednika, što je povećanje od 100 posto, standardnih aktivnosti na svakodnevnom čuvanju usjeva, pa do detaljnog izveštaja o radovima na projektu službenog strelišta društva, za lovačke probe ali i za glinene golubove i karabinsko oružje koje se radi sukladno svim zakonskim pravilima , a da bi se moglo staviti i u širu javnu upotrebu. U cijeli projekt se uključio i Grad Sisak učestvovanjem u rješenju uređenja pristupnog puta koji je u vlasništvu grada.

Uslijedio je izvještaj o provedbi godišnjeg plana gospodarenja ovim uspješnim lovištem, III/119 ”Piškornjač” površine veće od 8500 hektara, koji je vrlo detaljno elaborirao voditelj LGO Branislav Koljaja, sa težištem na aktivnostima sigurnosno preventivnih mjera sprečavanja Afričke svinjske kuge te budućoj dodatnoj edukaciji lovničke službe.

Nakon usvajanja svih prezentiranih izvještaja, koji su jednoglasno usvojeni, uslijedila je razrješnica svim tijelima udruge .

Nakon kandidiranja za predsjednika društva, na koji je predložen samo jedan kandidat, jednoglasno uz pljesak je opet izabran dugogodišnji predsjednik Ivan Barić, koji se još jedanput zahvalio svim članovima društva na ukazanom povjerenju.

Uslijedio je izbor tijela društva, pa su u novi saziv izvršnog odbora izabrani Ivan Barić, Dalibor Brodarac, Vlado Kartelo, Ivica Knežić, Marijan Pešun, Tomica Pleša, Siniša Sever, Jurica Smoljo i Neven Špehar.

U Nadzorni odbor društva izabrani su: Marijan Pleša, Pero Petanović i Željko Rupčić, dok će u stegovnom sudu u slijedećem razoblju biti Dražen Šolaja , Janko Mitar i Daniel Živčić.

Boris Savić