Hrvatska Dubica- Otvorenje skupnih lovova prigonom organizirana je ovaj vikend i u LD ”Jelen” Dubica. Rani početak sezone, još uvijek intenzivni radovi na poljima, te gusta posavska magla nije obećavala ugodan lovački dan.

Usprkos tome , ispred uzornog lovačkog kompleksa okupilo se 60-ak lovaca, u očekivanju današnjeg lova.

Na samom početku svim okupljenim lovcima obratio se predsjednik LD ”Jelen” Hrvatska Dubica, Matija Mikulić, poželjevši svim okupljenim lovcima lijepo i ugodno druženje te uspješna planirani lov.

Lovnik Milan Ćorić, objasnio je današnji lov, uz napomenu da će se loviti rubni dio lovišta, s ciljem da se prisutna divljač što je duže moguće zadrži u granicama samog lovišta.

Dio lovaca se odlučio okušati i u poljskom lovu, tako da je 50 lovaca krenulo na dogovoreno mjesto.

Duža vožnja, konstantna magla i očigledna intenzivna šumarska aktivnost u šumi, nisu uspjevali pokvariti raspoloženje prisutnih lovaca.

Već prilikom postavljanja lovaca na ”štandt” moglo se pretpostaviti da će današnji lov proteći više-manje mirno, bez tragova i bilo kakvog kretanja divljači.

Dva sata prigona prošla su mirno, uz nekoliko sporadičnih pucnjeva, te obavijesti da je ovaj put prošlo bez odstrijela.

Bez obzira na nepotvrđeni lov, opći utisak je popravila lovačka zabava do kasno u noć, gdje se još jedanput potvrdila tradiocionalna gostoljubivost dubičkih domaćima.

Boris Savić