Zagreb- Od ovog tjedna Zagreb a i Hrvatska su bogatiji za još jednu kvalitetnu lovačku trgovinu. Radi se o novootvorenom prostoru tvrtke Domjanković d.o.o. koja je na ovim prostorima prisutna 30-tak godina.

Trgovina lovačkim oružjem, municijom,  optičkim nišanima, lovačkom robom, logičan je nastavak širenja firme koja je od puškarskog servisa i prve trgovine u Velikoj Gorici zaokružila svoje djelatnosti na gotovo sve vezano za lov, rekla nam je direktorica tvrtke Snježana Domjanković, dipl. oec, koju sa suprugom Draženom Domjankovićem , a oboje su i majstori puškari, vodi tvrtku.

Uz već dugovječnu trgovinu u Turopoljskom Markuševcu, sada je otvorena  nova trgovina u zagrebačkom naselju Prečko 63, u sklopu poslovnog centra tvrtke koji uz trgovinu obuhvaća i jedinu civilnu podzemnu streljanu u Zagrebu dužine 100 metara.

Ovdje možete obaviti baš sve vezano uz lov. Tu je i ”Verto”-ustanova za obrazovanje odraslih, naravno težište je na lovu i lovačkim zanimanjima. Puškarska radionica u kojoj se može obaviti postavljanje kupljenih optičkih nišana i sitnijih popravaka, streljana sa rijetkom prilikom kvalitetnog upucavanja oružja, a sada i trgovina. Ne treba zaboraviti niti organizaciju lovnog turizma u Hrvatskoj i svijetu. Ukratko gotovo sve možete obaviti u gotovo 300 kvadrata namjenski uređenog poslovnog podređenog lovu i lovstvu.

Inače, Domjanković d.o.o.  koji je zastupnik i prodajni predstavnik puno etablirarnih svjetskih brandova, od prije nekoliko godina generalni zastupnik i turskih karabina i sačmarica kojih se jednostavno ne može dovoljno uvesti koliko se traže. Bio sam svjedok kada se pošiljka od 300 karabina istopila praktički u 3 dana. Razlog, vrhunska kvaliteta i vrlo pristupačne cijene.
Na otvorenju trgovine , koju je službeno otvorio Luka Miljak, voditelj trgovine i streljane, okupilo se mnoštvo ljudi, bez obzira na sredinu radnog dana i sve se na kraju pretvorilo u pravu lovačku veselicu.

Domaćini su kako je i lovački običaj, počastili goste sa nekoliko pečenih janjaca i odojaka a fešta je uz muziku , kako čujem, potrajala do kasno u noć. Zanimljiv i rijedak događaj kada je širi centar Zagreb na jedan dan izgledao kao lovački dan u nekoj dobroj lovačkoj udruzi.

Boris Savić