Sisak-Blagdan svog zaštitnika sv. Huberta, i ove godine su proslavili lovci sa područja sisačke biskupije 3. studenog u Sisačkoj katedrali. Ovo tradicionalno lovačko slavlje, koje je počelo u Preloščici , sada već davne, 1994. godine, svake godine okuplja sve veći broj lovačkih udruga.

Obilježavanje ovog lovačkog blagdana počelo je okupljanjem predstavnika lovačkih udruga ispred katedrale, te zborom rogista Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, koji je bio i uvod u svečanu procesiju, u kojoj je sudjelovalo gotovo stotinu lovaca u svečanim odorama , noseći stijegove svojih udruga.

Svečanu misu, koja je uslijedila, predvodio je sisački biskup Vlado Košić, zajedno sa povjerenikom za pastoral lovaca velečasnim Božom Pinjuhom.

Na samom početku svete mise, okupljenim lovcima se obratio biskup Vlado Košić uz čestitke lovcima na blagdanu njihovog zaštitnika te stalnoj pomoći lovaca sisačkom Caritasu. Nakon mise procesija je nastavljena, te je uslijedilo i neformalno druženje lovaca i predstavnika sisačke biskupije.

Boris Savić