Petrinja-Tradicionalni lov, koji svake godine uoći božićnih blagdana, organizira Lovački savez Sisačko-moslavačke županije, ove godine je održan u lovištu LD ”Fazan” Petrinja.

Okupljene predstavnike svih lovačkih udruga sa područja naše županije , pozdravili su predstavnici Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, dok se u ime ovogodišnjeg domaćina LD “Fazan” Petrinja okupljenima obratio i zaželio dobru kob i još više ovakvih druženja predsjenik udruge Mato Žitković.

Pravila ovogodišnjeg lova objasnio je lovnik Nikola Sukalić, budući da se ovaj put lovilo i divlje svinje i fazane, na dvije suprotne strane lovišta.

Posebno i ugodno iznenađenje je bio i dolazak na okupljanje Ivana Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, koji i sam lovac, nije propusti priliku ,iako nije mogao ostati u samom lovu, da okupljenim lovcima zaželi dobru kob i naravno sretne i novogodišnje blagdane.

Uslijedilo je doručak, te nakon toga odlazak u lovište. Manji dio lovaca odlučio se na lov na fazane , dok je većina ipak iskoristila priliku upoznati bogatstvo crne divljači ovog lovišta.

Lov je organiziranu južnom dijelu Kotar šume, koja kao prirodna granica između Siska i Petrinje, upravo obiluje divljim svinjama. Vidjelo se toi na završetku lova prilikom odavanja počasti divljači. Ispred lovaca se našlo 30 divljih svinja, uz dva vepra kojih se ne bi posramilo bilo koje lovište. Fazanski dio lova također nije podbacio , odstreljeno je 20 fazana.

Uspješan lov i predblagdanski dan završio je druženjem u lijepoj i velikoj kući LD ”Fazan ” Petrinja, uz lovačke delicije i dobru domaću muziku.

Boris Savić