Sisak, Mahovo- Unatoč obilnim padalinama, nizu manifestacija u Sisačko-moslavačkoj županiji, u nedjelju 16. rujna , u lovištu i uz organizaciju domaćina LU ”Prepelica” Mahovo uspješno je održan Županijski kup lova na prirodnu prepelicu.

To je sada već tradicionalni lov koji se održava u ovom lovištu, ovaj put kao uvod u izlučna natjecanja, koja će se održati tijekom rujna, a odrediti lovce i pse koji će predstavljati Lovački savez Sisačko-moslavačke županije na državnom natjecanju.

Iako se istovremeno održavalo nekoliko sličnih natjecanja, na LLK ”Sveti Hubert” sa odstrijelom na prirodnu prepelicu došlo je 5 natjecatelja.

Uz natjecanje, održana je i ocjena prirođenih osobina pasa ptičara kojem je pristupilo 10-pasa sa vodičima.

Prisutnim takmičarima se ispred domaćina, LU ”Prepilca” Mahovo obratio Hrvoje Crneković, lovnik udruge zaželjevši takmičarima puno uspjeha. U pravila natjecanja i teren prisutnima su uputili obratili Marijan Španović voditelj povjerenstva za lovnu kinologiju Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije i Stjepan Kenig kinološki sudac.

Nakon uvodnog dijela i vizualne ocjene pasa, uslijedio je odlazak na teren previđen za IPO te samu utakmicu u lovu na prirodnu prepelicu.

Obilna kiša koja je cijelo jutro natapala natjecateljske table, nakratko je popustila, tako da je i psima i lovcima bilo malo olakšan natjecateljski dio. Usprkos padavinama na granici elementarne nepogode, prepelica je bilo više nego dovoljno da se natjecanje potvrdi u svim zadanim elementima, a psi na susjednoj tabli prođu ispit prirođenih osobina .

Uslijedio je povratak u lovačku kuću, zbrajanje rezultata tako da je 1. mjesto osvojio Željko Stanković sa njemačkim oštrodlakim ptičarkom Cinom sa 76 bodova, 2. je bio Vlado Kireta sa 64 boda, dok je 3. mjesto zauzeo veteran ovakvih natjevanja Ivan Sovina sa 60 bodova.

Također, po završetku manifestacije, sudionicima IPO potvrde o položenom ispitu uručio je Marijan Brajdić, kinološki sudac.

I na kraju, sve pohvale LU ”Prepelica” Mahovo koja je i u ovakvim , izuzetno teškim uvjetima, sposobna biti uspješan domaćin svih vrsta natjecateljskih poljskih lovova.

Boris Savić