Kostajnica, Babina Rijeka- Prvi veći snijeg u ovoj godini, pokušavam zaokružiti priču o LU ” Naretak” Kostajnica, i na redu je lovna grupa ”Banina Rijeka”.

Temperature i nisu preniske ,5-6 C ispod nule, ali dolazak do zbornog mjesta postaje problem. Naime, na ovom dijelu Banovine već prvi ozbiljniji snijeg je donijeo preko 30 cm snježnih padavina. Iako je ralica prošla,do same lovačke kuće , nagibi puta su za neke previsoki, naročito u kombinaciji sa lošijim zimskim gumama,tako da nekoliko automobila ostaje u podnožju brda. Na svu sreću ja prolazim glatko, dok one koji to nisu uspjeli, domaćini prevoze u terenskim vozilima i stižemo na kraj očišćenog puta, gdje se i nalazi lijepa, pitoreskna lovačka kuža ove lovne grupe, napravljena u pravom planinskom stilu.

Naravno, kao i uvijek , vruči čaj i kava je prvi znak dobrodošlice, a nakon postrojavanja i napomena o današnjem lovu na divlje svinje, lovnik Josip Slabinjac, izričito napominje da se uz štetočine, danas love isključivo prasad i nazimad.

 

Usprkos izuzetno teškim uvjetima , dubokom, svježem, snijegu, velikim uzbrdicama, predivan dan na Banovini završio je , ovaj put bez ulova, ali uz lijepu lovačku i društvenu atmosferu.

Završetak, lova, obavezan ručak, i na odlasku već na pola puta do Siska, dočekuje nas gusta magla, koja nije mogla pokvariti dojmove prekrasnog lovačkog dana na Banovini.

Boris Savić