Petrinja- Sve se polako zahuktava, kao da je početak ,a ne kraj sezone  za svega mjesec dana. Svi bi htjeli nadoknaditi izgubljeno vrijeme i gotovo svaki dan je negdje lov.

Petrinjci su također iskoristili priliku i izašli iz okvira same udruge, tj. lova samo za članove i održali lov čiji je motiv drugačiji od svih ostalih ovih dana. Točnije organizirali su prigonski lov na divlje svinje u koji su bili pozvani svi donatori, koji su odmah nakon potresa direktnom novčanom pomoći pomogli Lovačkoj udruzi ”Fazan” Petrinja, dakle pored Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, rekao nam je Ivica Kihalić predsjednik udruge. Broj udruga je bio povelik, gotovo dvadesetak ih je uplatilo novčana sredstva neposredno nakon potresa , a na ovaj lov se odazvalo nešto preko polovice. Neću ih poimenice nabrajati, mislim da niti cilj njihove pomoći, a niti sama organizacija lova u njihovu čast nije bila s ciljem ničije osobne promocije.

No svakako hvale vrijedan potez LU ”Fazan” Petrinja, jer kako se ljepše zahvaliti lovcima nego organizacijom ovakvog lova.

Jutarnja gužva ispred lovačke kuće udruge dala je nasluti da će i odaziv biti velik. Samo evidentiranje svih prisutnih lovaca,uz sada već uobičajeni Covid protokol, potrajao je poprilično, no na to se jednostavno moramo naučiti. Brojka upisanih lovaca staje na broju 122, za ovu godinu rekordan broj.

Jutarnja zakuska i topli čaj, uslijedilo je postrojavanje, pozdrav Ivice Kihalića koji je na početku svim prisutnim predstavnicima udruga donatora uručio zahvalnice i svečani dio je bio gotov. Riječi je preuzeo Marin Mokrović lovnik udruge i odmah podijelio prisutne lovce te najavio Kotar šumu kada današnje lovište.

Nije lako niti smjestiti toliki broj vozila uz šumske puteve, a kamoli razvesti štantove, no sve kao i obično ide bez stresa , na oko lako i klizno.

Niti jedna lokacija na štantu ovdje nije predaleko tako da je to završeno vrlo brzo i praktički odmah počinje. Lovnici su nabrojali preko stotinu pucnjeva, tako da nije bilo upitan dobar rezulat lova. Nešto manje od tri sata štanta, nasreću temperature oko nule. Lov završava, okupljamo se oko jednog od niza lovačkih objekta , otvorene nadstrešnice usred šume i velike vatre. Već su poslagani stolovi i postavljen švedski stol, kao na hotelskom prigodnom domjenku. I već se polako slaže vrlo uspješna štreka, koja završava na 24 komada crne divljači. Nažalost ovaj rezultat je ima i prilično visoku cijenu. Čak 6 pasa je ozlijeđeno u ovom lovu, na sreću niti jedan smrtno.

Lijepa štreka, za dana jednog od najkraćih dana u godini, evidencija svakog pojedinačnog odstrijela na licu mjesta, podjela grančica uspješnim strijelcima i lovni dio završava. Uslijedio je ona mukotrpni dio, obrada divljačine, no sam lov je opet potvrdio spremnost i uigranost ove udruge, koja sa lakoćom organizira ovakve lovove.

Boris Savić