Jamarice, Kutina-Domaćin ovogodišnjeg božićnog lova, koje svake godine organizira Lovački savez sisačko moslavačke županije, ove godine je održan u LU ” Srndać” Banova Jaruga.

Radi se inače o relativno brojčano maloj udruzi koja, broji 45 članova a gospodari sa otprilike 6000 hektara lovne površine, pretežno brodovitog karaktera.

Niske temperature, koje su se cijeli dan kretala debelo ispod nule, nisu spriječile masovan odziv za ovaj lov.

Radi se o godišnjem lovačkom okupljanju predstavnika svih lovačkih udruga sa područja Sisačko moslavačke županije, a koja se uprilićuje u prigodi Božića.

Sve je počelo ispred lijepog lovačkog objekta u neposredenoj blizini Jamarica, gdje je sve goste dočekala topla okrijepa, doručak, sve uz zvukove rogista Smž.

Okupljenim gostima se po običaju obratili predstavnici LS SMŽ dok su ispred domaćina prisutne pozdravili Marijan Balaško, predsjednik LU ”Srndać” Banova Jaruga i Goran Novak, lovnik udruge.

Kao i prošle godine organizirana su dva lova, na fazansku i ostalu nisku divljač, te lov prigonom na divlje svinje i štetoćine.

Dvadesetak lovaca se izdvojilo za lov na fazane, i ostala je prilično komlipcirana organizacija lova na divlje svinje, budući da je ovaj put planiran lova vrlo velikom dijelu lovišta , gotovo 2000 hektara.

Podjela štandta u pet grupa , te prigon u dvije grupe , odlazak na teren, i lov počinje.

Povremeno glasanje prigona, povremeni pucnji, uz teške uvjete lova, i nakon gotovo 4 sata, lova završava.

Ovaj put promrzli lovci jedva su dočekali izvlačenje divljaći.

Lijepi lov , dobro organiziran, završio je davanjem počasti divljači kod društvenog doma u Jamaricama, gdje se uz pojedinačno čestitanje svako pojedinom lovcu koji je odstrijelio crnu divljač, te pozamašnu fazansku ”štreku”, još jednom potvrdilo opravdanost ovakvih lovova kojima je prvenstvena svrha zbližavanje lovaca u zajedničkoj aktivnosti.

Boris Savić