Hrvatska Dubica-Prigodnim lovom na divlje svinje, sezonu lovova prigonom otvorili su i lovci lovačkog društva ”Jelen” Hrvatska Dubica. Dugo očekivano okupljanje lovaca ovog društva, opravdalo je poveće zanimanje lovaca udruge a i većeg broja gostiju.

Kao što već lokalni obićaji nalažu, prije svega piće dobrodošlice, u uzornom objektu koji naoko, više izgleda kao rekreacijsko-ugostiteljski objekt, neko uobićajena lovačka kuća.

Svakog pridošlog lovca osobno je pozdravio Matija Mikulić, predsjednik društva, koji je ujedno okupljenim lovcima i uputio pozdrav dobrodošlice i zaželio dobru kob.

Postrojavanje je bila i prilika za predstavljanjem novog lovnika Ive Jurića, koji je od ove sezone na tom mjestu zamjenio dugogodišnjeg lovnika Milana Ćorića, a koji sada zbog zdravstvenih razloga obnaša funciju zamjenika lovnika.

Za ovaj lov je predviđen teren u neposrednoj blizini Hrvatske Dubice, koji po riječima starosjedioca uvijek pruža izglede za dobre rezultate.

Jedan prigon, dva sata i lov završava, i teren opravdava očekivanje, na štandtu je već po završetku lova, vidljivo da je današnji lov dobar uvod u predstojeću sezonu.

Povratak u lovačku kuću, počast divljači, još jedna zajednička fotografija sa odstrijeljenom divljači , uspješno krštenje novog lovnika i službeni dio lova je završio, taman pred kišu , a koja je počela u ”točno predviđeno vrijeme”. Nastavak ovog druženja nastavio se do kasnih poslijepodnevnih sati, potvrđujući da je ovdje lova prije svega povod za neformalno druženje.

Boris Savić