Kutina, Ciglenica-Završni lov u LU ”Jelen ” Ciglenica, održan zadnju subotu u siječnju, bio je pored završetka sezone i prilika da se predstavi novo vodstvo udruge izabrano tjedan prije.

Tako će kroz slijedeće 4 godine, LU ”Jelen” Ciglenica voditi novi predsjednik Danijel Papa, uz pomoć Dražena Tausa novog dopredsjednika, i Ivice Kajgane tajnika udruge. Dužnost lovnika će i dalje obavaljati Dragutin Valjavec.

Prekrasan sunčani dan, uz ne pretoplo vrijeme obećavao je lijepi lovački doživljaj.

Okupljanje ispred lovačke kuće ove stare udruge i evidancija članova u samom objektu prepunom vrijednih trofeja, od lijepih trofeja divljih svinja do jelenskih rogova.

Uz izaslanstvo Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, pozivu za ovaj lov se odazvao i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije i njegov zamjenik, dožupan Roman Rosavec, te Goran Harambašić, viši lovni inspektor, ovaj put u ulozi gosta.

Druženje je počelo doručkom, te nastavilo postrojavanjem i dogovorom za današnji lov, uz prezentaciju planiranog kretanja lovaca i same lovne površine uz pomoć plakata i karte terena , tako da su i oni koji su ovdje prvi put u lovu, mogli puno lakše dobiti sliku o tome što će se danas i gdje loviti.

Nakon pozdrava novog predsjenika Danijela Pape , koji se još jednom zahvalio domaćim lovcima i gostima na lijepom odzivu, zaželio dobru kob, i prepustio riječ predsjeniku Lovačkog saveza SMŽ, koji je novom sazivu poželio puno sreće u budućem radu i uručio prigodne poklone.

Nakon toga svima okupljenima se obratio Ivo Žinić , župan sisačko-moslavački i sam dugogodišnji lovac, te naglasio nužnost kontinuiteta održavanja ovakvih aktivnosti koje su uvijek nosioci organiziranja i okupljanja ljudi izvan redovnih poslova. Domaćin je organizirao i fotografsko snimanje svih okupljenih i s tim je protokolarni dio završio i počeo lovni dio današnjeg okupljanja.

Za lov je bio predviđen najljepši lovišta, krajnji sjever koji se naslanja i graniči sa Garjevicom, ne tako davno najboljim lovištem Europe.

Desetak minuta vožnje uzbrdo i dolazimo na prilično visoku kotu. Lijepa rijetka i pregledna bukova šuma te široke prosjeke, garantiraju i divljač koja će se brzo kretati.

Tako je i bilo. Lov  je počeo vrlo brzo i to iz više pravaca. Mnoštvo divljih svinja u punom trku, opravdalo je je i nešto više pucanja nego obično. I ovdje dosta lisica, te prisustvo lijepih primjeraka jelenske divljači.

Dva sata i lov završava, ubrzo saznajemo da je odstreljeno dvadesetak primjeraka divljih svinja i nekoliko lisica,

Povratak u lovačku kuću i dok čekamo dopremu divljači, opet gablec i razmjena dojmova.

Vrlo brzo je postavljena lijepa lovačka štreka, odana počast divljači uz uručivanje grančica sretnim strijelcima. Službeni dio lova završio je bio uz podjelu fotografija sa jutarnjeg postrojavanja svim prisutnima, a nastavak je uslijedio uz poznate moslavačke delicije, koje su dale zadnji pečat ovom lijepom lovačkom danu.

Boris Savić