Kostajnica, Babina Rijeka-Sezona je već pri kraju, tri i pol meseca su prošla prebrzo, i sasvim slučajno izbor za jedan od zadnjih grupnih lovova u sezoni pada na LU ”Naretak” Hrvatska Kostajnica, i to Lovnu grupu ”Babina Rijeka”.

Po lovnom kalendaru , tada je organiziran društveni lov, ili prevedeno, lovci svih lovnih grupa taj dan love zajedno u odabranom lovištu

Vrijeme čudljivo, pretoplo, sušta suprotnost prošlogodišnjem lovu kada sam se prije točno godinu dana jedva popeo kroz 30 centimetra snijega do lovačkog objekta ove lovne grupe.

Odaziv sasvim solidan, iako primjećujem sve manje mladih lovaca.

Obvezna prijava i upis za današnji lov, ispred kuće se poslužuje kava i čaj.

Lovnik Josip Slabinjac, danas preuzima ulogu glavnog organizatora, i saznajem da će se loviti isti dio kao i prošle godine.

Uslijedilo je prilično naporno penjanje, uskim, strmim usjekama. Primjećujem mnoštvo tragova, koji obećavaju i zanimljiv lov.

Nekako sa zatvaranjem štanta, počeo je i jak južni vjetar, koji će olakšati bijeg divljih svinja u sigurnije dijelove šume. Tako je bilo, usprkos aktivnim i raspoloženim psima, sve divlje svinje su se odmah vraćale nazad i probijale štant na početnim dijelovima.

Nakon sat i pol vremena, sve se utišava i saznajem da je lov ipak solidno potvrđen.

Puno lakše spuštanje i okupljanje ispred lovačke kuće.

Ubrzo stiže i ulov. Počast divljači i uručivanje grančica sretnim strijelcima iz ruke lovnika Josipa Slabinjca. Uslijedio je ručak u malom ali ugodnom prostoru, koji u vrijeme Kestenijade služi kao mjesto za odmor i okupljanje, i lov je završen.

Boris Savić